GEPASSIONEERD | KLANTGERICHT | WERKNEMERSGERICHT | MENSGERICHT

"Show them the dance floor,

Play the music,

But please,

Don't tell them how to dance"

 Malcolm Ross

Graag vertel ik u iets meer over mij als persoon, en mijn gedachtegang.

 

Mijn naam is Jordi en ik ben getrouwd met Joyce. We zijn woonachtig in Limburg, en beschouwen onszelf ook als échte Bourgondiërs. 

Samen delen we diverse passies en hebben we veel raakvlakken op ons werkgebied. Een raakvlak is bijvoorbeeld de werking van het brein en cognitieve gedragsveranderingen waarbij je nieuwe kennis, inzichten of vaardigheden krijgt of een andere attitude vertoont.

Ik vind het een sport om anderen uit te dagen om die vertrouwde comfortzone te verlaten waardoor zij 'from good to great' worden. De terugkoppeling die ik van mijn cursisten of mijn team krijg, maken mijn dag goed.

Natuurlijk is er een verschil wanneer mensen een training opgelegd krijgen of zichzelf opgeven. Bij de eerste groep zie ik het als een persoonlijke uitdaging om hun mee te krijgen in een gedragsverandering.

Zowel klantgericht handelen als betrokkenheid van je medewerkers zijn voor mij een vanzelfsprekend iets. In de tijd dat ik ondernemer was of dat ik leidinggevende functies heb uitgevoerd, heb ik altijd waardering getoond naar mijn team toe. Hierdoor is een zeer prettige samenwerking tot stand gekomen dat bij de klant ook voelbaar was.

Daarom ben ik ook verbaasd dat (in de regel) dit niet vanzelfsprekend is!

Wanneer ik hierover ging nadenken, kwam ik tot de conclusie dat veel mensen zich niet bewust zijn van hun handelen. Iedereen doet zijn best, en iedereen heeft het gevoel dat hun manier 'de beste' manier is. Als het immers beter kon, dan zouden ze dit wel doen.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid door mensen die al werkzaam zijn binnen de organisatie. Deze nieuwe medewerkers volgen vaak dezelfde werkwijze als hun collega, waardoor een verandering/verbetering niet snel zal gaan gebeuren. En áls er dan iemand een verandering wil verwezenlijken, dan is het vaak de angst die het tegenhoudt. 

Bovenstaande klinkt logisch, echter is er een gevaar. Als trainer, leidinggevende, collega moeten we oppassen dat we de ander niet zijn vak gaan leren te doen. Een verkoper kan verkopen. Een schaatser kan schaatsen en een danser kan dansen. Het is de bewustwording dat een schaatser op natuurijs anders schaatst dan op kunstijs. Dat een danser beter danst met dansschoenen dan met gewone schoenen. 

Omdat klantbeleving, maar ook werknemersbeleving voor mij belangrijk zijn, ben ik met diverse experts een samenwerking aangegaan.

Op de pagina bondgenoten leest u hier meer over.

 

Het ABC van presteren

A = Activeren

Alles dat gewenst gedrag of een prestatie in beweging zet

B = Beweging

Het gedrag of de prestatie zelf

C = Consequentie

Uw reactie op de B van Beweging

WAT ANDEREN ZEGGEN

— Marcel van den Broek,

Filiaalmanager

“Jordi is een topcoach! Onder het genot van een dosis humor kan Jordi je op een inspirerende, motiverende en positieve manier coachen.

 

Heerlijk om te zien hoe hij speelt met zinnen en woorden en je op deze manier meeneemt in een andere manier van communiceren.”